• Novosti online

  Помоћу ДНК расветљено убиство девојчица из 1973.

  ВАШИНГТОН – Двојица мушкараца су ухапшена због повезаности са убиством две девојчице 1973. године у Калифорнији, у случају који деценијама таворио све док ДНК тастирања нису доказала учешће двојице ухапшених, саопштили су представници федералних власти.

  Лари Дон Петерсон и Вилијам Лојд Харбор из Калифорније приведени су након резултата недавног ДНК тестирања који указују да су оба 65-годишњака, у време када су имали 22. године повезани са убиствима девојчица, преноси АП.

  Нестанак убијених девојчица, Валери Џенис (12) и Дорис Карен (13), пријавиле су њихове мајке након што се нису вратиле у договорено време из тржног центра 12. новембра 1973. године.

  Неколико сати касније, канцеларија шерифа је обавештена да су поред пута пронађена тела, која су касније идентификована као нестале девојчице. У полицијсклом извештају се наводи да су девојчице одведене у оближњу шуму и да је у њих пушком пуцано из непосредне близине.

  Истрага о овим убиствима је била активна до краја 1976. године, када је случај замрзнут. У истрзи је испитано више од 60 људи и анализирано више десетина трагова, саопштили су надлежни.

  Помак у расветљавању овог злочина направљен је у марту 2014. године, касда су истражитељи кроз рутинско прегледање старих нерешених случајева дошли до узорка сперме пронађене на телима жртава, који су током минулих деценија чувани у форензичкој лабораторији правосуђа. ДНК узорак се поклопио са ДНК двојице осумњичених. Наиме, обојица су после 1973. извршила низ злочина због чега су њихови узорци већ били убачени у ДНК регистар.

  „ДНК тестирање је указало на два мушкарца, од којих је један на издржавању казне на основу више оптужби, међу којима су и оптужбе за убиства и сексуални преступи” изјавио је заменик шерифа Томи Робертс.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com