• Južna Srbija

  Помозите Миљани Станковић Ристић из Врања која болује од леукемије

  Miljana sa svojom cetvoromesecnom bebom_620x0Житељи југа Србије, а посебно Врања,  показују хуманост на делу у широкој акцији помоћи Миљани Станковић Ристић, којој је недуго након порођаја дијагностификована акутна мијелобластна леукемија (АМЛ).

  Због специфичности ове тешке болести и њеног прогресивног напредовања, лечење које је започето у Србији, мора да се настави пресађивањем костне сржи у иностранству, које кошта око 150.000 евра.

  Kако Миљанина породица није у могућности да обезбеди оволики новац, у Врању је покренута акција за помоћ младој мајци.

  Најпре се на друштвеним мрежама проширио апел Врањанцима да помогну у границама својих могућности, а онда је у акцију кренуло и градско руководство.

  Након сазнања да је Миљани хитно потребна интевенција у иностранству, која је веома скупа и захтевна, Градско веће Града Врања је определило износ од 500.000 динара – изјавио је градоначелник Слободан Миленковић.

  Миленковић је упутио апел свим градским јавним предузећима и установама, републичким институцијама, привредницима и друштвено – одговорним појединцима, да се укључе у акцију и подрже Миљанину борбу.

  Апелу су се већ одазвали јавна предузећа Водовод, Kомрад, Нови дом и Предшколска установа “Наше дете“, а очекује се укључивање и синдикалних организација. Новчану подршку пружиће и градоначелник и начелник Градске управе са заменицима, помоћници градоначелника и чланови Градског већа.

  У помоћ притичу и овдашњи гимназијалци, који су за уторак најавили организацију хуманитарног турнира у малом фудбалу, са којег ће сав приход ићи на наменски рачун.

  Миљана се тренутно налази у Нишу, где је започета прва фаза лечења агресивном хемотерапијом.

  Kако је време од пресудне важности у борби против ове опаке болести, сви који желе и хоће да помогну, новац могу да уплате на:

  Динарски рачун:
  160-5300100364761-79

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com