• BG

  DANAS JE POSLEDNJI DAN! Pomozite SOFIJI, čudu od deteta slanjem poruke „Za Sofiju“ na 5757

  Jednogodišnja Sofija Nikolić iz Beograda rođena je sa rascepom između dušnika i jednjaka zbog čega sva hrana koju uzima odlazi u pluća.

  Za samo godinu dana imala je sedam operacija u Parizu, dva puta joj je stalo srce, na dva, pa na sedam minuta, međutim, ona od rođenja prkosi medicini i lekarima koji nisu verovali u nju, a francuske doktore ubedila je da je čudo od deteta.

  „Maloj Sofiji su se ponovo otvorile fistule i mora da otputuje 16. novembra u Pariz na operaciju. Operacija košta 122.000 evra. Prikupili smo oko 40.000 evra. Molim vas da ako možete da izvršite uplatu i pomognete našem detetu“, napisala je u apelu Sofijina majka Bojana Milatović Nikolić.

  Sačuvajmo život Sofije Nikolić, slanjem poruke „Za Sofiju“ na 5757!

   Sofija Nikolić
  Foto: privatna arhiva / Privatna arhiva Sofija Nikolić

  Nakon operacije u Parizu, Sofija ima ugrađenu kanilu u vratu preko koje diše te mora više puta dnevno da se aspirira, iz tog razloga roditelji je čuvaju 24 časa dnevno, majka tokom dana, a otac tokom noći, koji takođe jedino mogu da joj pripremaju hranu i da je hrane.

   – Tokom dana ja brinem o njoj, tokom noći moj suprug Dejan, a sve vreme nam pomaže moja mama Svetlana bez koje ne bismo uspeli.
  Kada ljudi kažu da je najgore prošlo ne znaju, jer dok god nosi kanilu životno je ugrozena zato ne možemo brigu o njoj prepustiti drugome.
  To malo čudo me tera da guram napred, pametne oči, znatiželjna, živahna i predobra.
  Dok je ležala na reanimaciji, naučila sam da nemam dugoročne želje, a moja najveća želja je da joj čujem glas, živim za taj momenat, iako su mi rekli da možda nikada neće progovoriti, počinje priču Bojana Nikolić, Sofijina mama.

  Sofija sa mamom

  Foto: privatna arhiva / Privatna arhiva Sofija sa mamom

  Najteža operacija za malenu Sofiju I njene roditelje bila je ona od sedam sati, kada joj je stalo srce.

  – Nakon te ogromne operacije otvaran joj je grudni koš, vrat…

  Stajali smo ispred odeljenja reanimacije, zazvonio mi je telefon i doktor mi je rekao da je po drugi put imala srčani zastoj od sedam minuta i da je ostećenje nezaobilazno, međutim desilo se čudo, oštećenja nije bilo.

  Kada su mi je doneli ljubila sam je satima, sa rupom u vratu, onako intubiranu.

  Bila je sva u zavojima, tada sam joj prvi put oprala kosu, a kada su mi dozvolili da je namažem kremom, plakala sam od sreće, priča Bojana.

  Zahvaljući mami koja je uz nju bila po 18 sati neprekidno, beba je vraćena u Srbiju kao čudo. Iako ima kanilu u grlu, Sofija se svom svojom snagom bori kao veliki čovek.

  Prohodala je uspešno i uživa u crtaćima kao i svaki mališan.

  Iako su roditelji očekivali da će posle brojnih operacija sve biti u redu, u oktobru su u Francuskoj saznali da devojčica ima nove probleme.

  Devojčica hitno mora na novu operaciju u Francuskoj koja košta 122.000 evra

  Foto: Privatna arhiva Devojčica hitno mora na novu operaciju u Francuskoj koja košta 122.000 evra

  Tokom kontrolnog pregleda u Parizu Sofiji su ustanovljene dve nove otvorene fistule koje joj ugrožavaju život, pa hitno mora na novu operaciju u Francuskoj koja košta 122.000 evra.

  Majka Bojana objavila je na svom Fejsbuk profilu apel za pomoć Sofiji kako bi na vreme stigli u Pariz i spasili devojčicu.

  – Sofiji su ustanovljene dve nove otvorene fistule i moramo da sakupimo 122.000 evra, jer ona već 16.novembra mora na operaciju.

  Prinuđeni smo da sami nabavimo novac zato apelujemo na sve one koji žele da pomognu, da zajdno pokušamo.

  Potpuno smo vam sebe i ni sama ne znam kako ćemo uspeti ovo da izvedemo. Sofija mora u Francusku da stigne za nekoliko dana, ami moramo hitno da nabavimo novac, kaže majka Bojana.

  Pomoć za Sofiju

  205-9011006854820-66.

  Na ime Bojana Milatović Nikolić

  Svrha: lečenje deteta Sofije Nikolić

  Adresa: Dragana Rakića 20g, 11080 Zemun

   

   

   

   

   

  Ivana Anđelković

  Izvor: Blic

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com