• Novosti online

  Pompeo imenovao Metjua Palmera za svog specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan

  Američki državni sekretar Majk Pompeo imenovao je visokog zvaničnika Stejt departmenta Metjua Palmera za svog specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan.

  Stejt department je večeras saopštio da će Palmer „predvoditi napore na jačanju američkog diplomatskog angažmana u podršci miru, stabilnosti i prosperitetu regiona“ i da će biti usmeren „na integraciju zemalja Zapadnog Balkana u zapadne institucije“.

  Palmer će u novoj ulozi učestvovati u radu Strateškog foruma na Bledu koji počinje 1. septembra, navodi se u saopštenju.

  Dodaje se da će on potom predstavljati SAD na sastanku direktora zemalja Kvinte za Balkan u Briselu i prisustvovati sastancima u Beču i Podgorici, od 4. do 10. septembra.

  Palmer će nastaviti da obavlja dužnost zamenika Pompeovog pomoćnika za Evropu i Evroaziju, navodi Stejt department.

  Američki časopis Forin polisi objavio je danas, pozivajući se na neimenovane izvore, da se očekuje da Palmer preuzme ulogu američkog posrednika u dijalogu Beograda i Prištine.

  „U pokušaju da se ponovo pokrene zaustavljen dijalog Srbije i Kosova, od Stejt departmenta se očekuje da postavi novog specijalnog izaslanika za Balkan sa ciljem da završi dugotrajni spor u jugoistočnoj Evropi. Metju Palmer, karijerni diplomata sa iskustvom na Balkanu, verovatno će biti postavljen za specijalnog izaslanika“, naveo je Forin polisi.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com