• BG

  Поносни на војску и полицију

  Приказ „Одбрана слободе”, који су поводом Дана победе над фашизмом у Другом светском рату јуче у Нишу извели припадници војске и полиције показао је да Србија може да буде сигурна и поуздана у оне који је чувају и оне који бране њену слободу, изјавио је данас министар одбране Србије Александар Вулин, преноси Танјуг.

  „Срби изнад свега цене слободу. Срби воле своју војску и воле своју полицију, своје структуре безбедности, јер знају да само ако имамо и свог војника и свог полицајца и свог судију и свог председника, можемо да будемо сигурни да ћемо сами одлучивати о судбини своје земље. Веома сам поносан на све припаднике војске и полиције који су показали колико су обучени, колико су опремљени, колико Србија може да буде сигурна, мирна и поуздана”, поручио је министар Вулин.

  Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, он је истакао да јучерашњи приказ није показивање силе, јер Србија нема територијалних претензија према својим суседима, већ указивање да је Србија у стању да заштити свој народ и своју слободу.

  Вулин је поручио да се „сви они који су Приказ критиковали и говорили о њему као показивању мишића, као показивању силе, подсете да Србија изнад свега цени слободу и да има право и разлог да покаже своју снагу, да покаже колико је напредовала, да покаже колико је моћнија и колико је јача”.

  „Србија нема територијалне претензије према било коме, нема отворених питања са својим суседима. Нико од нас не треба да се плаши, нико не треба да страхује, али сви треба да знају да је Србија у стању да заштити своју слободу, да заштити свој начин живота и заштити све Србе, без обзира где они буду живели. Ко нема своју војску, мораће да храни туђу. Ми своју војску имамо. Ми своју полицију имамо. То смо јуче, на велики понос нашег народа показали”, нагласио је српски министар одбране.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com