Gradovi

Ponovo odloženo suđenje Preliću zbog izostanka oštećenih

BEOGRAD – Pred Višim sudom u Beogradu danas je po drugi put odloženo ponovljeno suđenje navijaču Partizana Đorđu Preliću, optuženom da je učestvovao u događajima 17. septembra 2009. na Obilićevom vencu, kada je u tuči navijača na smrt pretučen Francuz Bris Taton.

Suđenje je odloženo za 31. mart, jer oštećeni Francuzi nisu uredno pozvani, a kako je najavljeno, suđenje bi moglo da počne kada budu formalno pozvani putem oglasne table.

Sud je odredio još dva termina, a to su 15. i 28. april.

Prelić je u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora, ali je nakon izručenja Srbiji u junu 2014. godine, zatražio da mu se suđenje ponovi.

Uhapšen je po srpskoj poternici u februaru 2013. godine u blizini Barselone posle višegodišnjeg skrivanja, pošto je iz Srbije pobegao odmah po incidentu, i nalazi se u pritvoru.

Suđenje će, za sad, biti ponovljeno samo u odnosu na Prelića, mada u narednom periodu može da se očekuje da se suđenje ponovi i za Dejana Puzigaću – poslednjeg optuženog koji je bio u bekstvu a uhapšen je sredinom septembra u Atini i čeka odluku grčkih vlasti o izručenju Srbiji.

Na pripremnom ročištu, Prelić je negirao da je učestvovao u događajima u kojima je na smrt pretučen francuz Bris Taton.

Viši sud je početkom 2011. godine Prelića prvostepeno osudio na 35 godina zatvora, ali je ta presuda preinačena odlukom Apelacionog suda i kazna mu je smanjena na 15 godina zatvota.

U neredima na Obilićevom vencu u Beogradu neposredno pred početak fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza grupa hiligana je 17. septembra 2009. godine pretukla Tatona, koji je od zadobijenih povreda umro 29. septembra u Kliničkom centru.

U procesu za ubistvo Tatona neki od osuđenih su već odlužili kazne.

Dejan Puzigaća je pravosnažno osuđen na 14 godina zatvora.

Foto Tanjug, R. Prelić (arhiva)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh