BG

PONOVO POVREĐEN SAOBRAĆAJNI POLICAJAC

 

 

radnicka-saobracajacU saobraćajnoj nezgodi u Beogradu, kod Ade Ciganlije, teško povređen saobraćajni policajac.

Nezavisni policijski sindikat Srbije apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i prilagode brzinu uslovima na putu, jer je u letnjim mesecima povećan broj poginulih u saobraćaju.

Nezgoda u kojoj je saobraćajac teško povređen dogodila se na uglu ulica Svetolika Lazarevića i Radničke.

Policajac se u trenutku nesreće nalazio na službenom motoru, kada ga je oborio vozač automobila koji se nije zaustavio na obavezan znak stop.

Od siline udarca motor je velikim delom oštećen, a policijski službenik je zadobio teške telesne povrede i nakon što su prolaznici pokušali da mu pomognu, hitno prebačen u zdravstveni centar.

Za samo nekoliko dana ovo je drugi slučaj u kom je povređen saobraćajni policajac i to iz razloga nepoštovanja saobraćajnih propisa od strane drugih učesnika u saobraćaju.

Podsetićemo, pre samo par dana je u Novom Pazaru povređen saobraćajni policajac, Faris Mehović, kada ga je sa službenog motora oborio vozač automobila koji se nije zaustavio na znak policajca.

Raskrsnica na kojoj se dogodila poslednja nezgoda je, sudeći prema rečima stanovnika okolnih ulica, posebno problematična, jer se znak stop retko poštuje i samo prilagođena brizina je sačuvala život ovom saobraćajcu.

“Iz Uprave saobraćajne policije i Agencije za bezbednost saobraćaja veoma često čujemo apele i upozorenja učesnicima u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise. Naročito su kritični letnji meseci kada u proseku 200 ljudi pogine u saobraćajnim nezgodama.

Očigledno je da je neophodan veći broj saobraćajnih policajaca na našim drumovima i češće akcije pojačane kontrole, poput one koju smo imali u aprilu.

Koliko god to vozačima nepopularno zvučalo, ovakve nezgode samo su pokazatelj da se odgovornost za svoj i život ostalih učesnika u saobraćaju od strane vozača previse olako shvataju.”

 

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh