• Gradovi

  Ponovo radi rekonstruisana Klinika za hirurgiju i internu medicinu u Beogradu

  Rekonstruisana Klinika KBC Dragiša Mišović za hirurgiju i internu medicinu, posle devet godina od kako je izgorela u požaru, ponovo je počela da prima pacijente i u njoj se obavljaju operacije.

  Renoviranu Kliniku danas su posetili ministar zdravlja Zlatibor Lončar i premijerka Ana Brnabić koja je kazala da je u rekonstrukciju uz podršku Razvojene banke Saveta Evrope uloženo 14 miliona evra.

  „U gradjevinske radove uložno je 3,5 miliona evra. Renovirano je sve od poda, plafona, instalacija, a u opremu je uloženo 10,5 miliona evra“, navela je Brnabić.

  Ocenila je i da će ulaganje u plate medicinskih radnika i fakultete uticati na to da lekari ostanu u Srbiji.

  „Od 2014. do 2018. godine u gradjevinske radove i opremu u zdravstvu uloženo je 176 miliona evra, što je četiri puta više od onoga koliko je ulagala Vlada od 2008. do 2012. godine“, rekla je Brnabić, uz ocenu da je Srbija tada imala deficit u budžetu, a trošolo se „i levo i desno“.

  Iznela je da se upravo radi na rekonstrukciji osam zdravstvenih ustanova, od čega su četiri klinička centra, da je Dečija klinika „Tiršova 2“ najvažniji projekat, i da je iz sopstvenih sredstava kroz Kancelariju Vlade Srbije za upravljanje javnim ulaganjima, rekonstruisana 71 ambulanta i dom zdravlja.

  Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kazao je da je rekonstrukcijom Klinike za hirurgiju i internu medicinu KBC Dragiša Mišović, zdravstvo dobilo skoro 200 bolesničkh kreveta.

  „Ova ustanova devet godina nije radila, a sve pacijente morale su da prime druge bolnice i Urgentni centar. Ovo je dan kada će se to ispraviti, a to je ogroman benefit za pacijente i za sve zdravstvene radnike“, rekao je Lončar.

  Po njegovim rečima, to je sada najopremljenija i najbolja bolnica u Istočnoj Evropi.

  Renoviranu Kliniku posetili su i američki ambasador u Beogradu Kajl Skot i guverner Banke Saveta Evrope za razvoj Rolf Vencel.

  Poslednji sprat i krov Klinike za hirurgiju i internu medicinu Kliničkog centra dr Dragiša Mišović izgoreli su u oktobru 2009. godine.

  Ministar Lončar izjavio je u decemrbu 2017. godine da postoje ozbiljne sumnje da je taj požar podmetnut da bi se prikrile mahinacije, medjutim, po zvaničnim informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova, požar su izazvale neispravne instalacije.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com