Novosti online

Пооштрена контрола комуналног реда, буке и нелегалне уличне продаје

Београђани су Секретаријату за инспекцијске послове пријавали позамашан број прекршаја, те су инспектори овог секретаријата, заједно са Комуналном полицијом, имали пуне руке посла. Донет је велики број решењa којима је наложено уклањање утврђених недостатака из свих области инспекцијског надзора. Поднетo је неколико захтевa за покретање прекршајног поступка, изречене су новчане казне због неизвршења решења, а по захтевима за покретање прекршајног поступка инспектора, наплаћено је 117.356,95 динара.

„Комунална инспекција града, у складу са планом рада Секретаријата за инспекцијске послове и по пријавама грађана, свакодневно је контролисала нелегалну уличну продају и комунални ред на јавним површинама око градских пијаца”, рекла је секретарка за инспекцијске послове Загорка Панић.

Како би се сузбила нелегална улична продаја инспектори су, уз асистенцију „Комуналаца”, обишли пијаце „Видиковац”, „Скадарлија”, „Бањица”, „Звездара”, као и Каменичку, као и простор око Комбанк арене, те су у овим патролама запленили 216 комада разне робе, пет килограма резаног дувана и 15 паковања цигарета (1/20), преноси Беоинфо.

Инспектор друмског саобраћаја контролисао је рад ауто-такси превозника при чему је обратио посебно пажњу на сузбијању рада нерегистрованих такси превозника и оних регистрованих ван територије престонице.

Грађани се редовно жале на гласну музику и галаму око кафића, те је обављена инспекција неких од престоничких локала. Надлежни ће наредити мерење децибелаже буке у срединама где су установљене неправилности.

Секретарка је истакла да је у току акција пописивања билборда на јавним површинама на територији града, као и да је оформљена туристичка инспекција.

Како је Панићева објаснила, ова инспекција контролисаће обављање угоститељске делатности у собама, становима…. с тим у вези, организована је акција пописивања хостела, апартмана, станова и соба у домаћој радиности на територији града.

Како би се успоставио комунални ред „Зеленилу – Београд” је наложено да постави физичке препреке на јавној зеленој површини и спречи паркирање возила, док је „Београд-путу” речено да врати стубиће који су уклоњени са тротоара и провери целокупну саобраћајну сигнализацију у улицама око пијаца.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh