Gradovi

Poplave u nekoliko sela u opštini Gračanica i u Lipljanu

GRAČANICA – Kiša koja neprestano pada prouzrokovala je probleme u pojedinim selima na teritoriji opštine Gračanica a problema ima i u pojedinim selima opštine Lipljan.

Kiša koja pada od jutros najviše problema stvara meštanima Lapljeg Sela, Preoca, Ugljara i u Lipljanu, prenosi Radio Kim.

Najkritičnija situacija je kod odeljenja Poljoprivrednog fakulteta u Lapljem Selu i u nekoliko dvorišta na ulazu u selo Ugljare, gde je voda došla do pragova kuća i pomoćnih prostorija.

U Gračanici od kružnog toka prema Lapljem Selu ima vode na putu, ali ekipe koje su angažovane od strane opštine Gračanica mehanizacijom crpe vodu.

Voda je narasla i kod kružnog toka koji vodi prema Lipljanu, ali i u samom gradu, kao i u naselju Marigona u Preocu.

„Na tertioriji opštine Gračanica sve raspoložive ekipe su na terenu. Za sada imamo problema na nekoliko lokacija sa kišnim kanalima i potocima koje su meštani zatrpavali i sada dolazi do doga da se dvorišta pune vodom,“- izjavio je direktor opštinskog Odeljenja za javne službe Vladica Trajković.

Trajković je istakao da su u domaćinstiva kojima preti opasnost od poplava poslate mašine za crpljenje vode i prokopavanje kanala.

Foto Tanjug, O. Toskić/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh