Gradovi

Popović i Fjodorov o unapređenju ekonomske saradnje

MOSKVA/BEOGRAD – Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović i prvi zamenik predsednika ruskog parlamenta Nikolaj Fjodorov razgovarali su danas u Moskvi o načinima za unapređenje ekonomske saradnje između Srbije i Rusije, saopšteno je iz te stranke.

Na radnom sastanku Popovića i Fjodorova naglašeno je da postoji ogroman potencijal za razvoj ekonomske saradnje Srbije i Rusije, pre svega u oblastima poljoprivrede i turizma, ali da, nažalost, taj potencijal „nije realizovan u punom obimu“.

Tokom razgovora je konstatovano da Srbija ima istorijsku šansu da poveća izvoz u Rusiju, „usled sankcija koje je Moskva uvela EU i Turskoj“.

„Turski izvoz u Rusiju, pre uvođenja sankcija, vredeo je oko sedam milijardi dolara. Ako bi srpske firme uspele da se izbore za samo pet odsto tog kolača, srpski izvoz u Rusiju povećao bi se za 350 miliona dolara“, naglasio je Popović.

Predsednik SNP je istakao da će učiniti sve da srpski poljoprivrednici dobiju maksimalnu podršku države da zauzmu upražnjene pozicije turskih proizvođača na tržištu Rusije.

Nikolaj Fjodorov, koji je ujedno i visoki funkcioner ruske vladajuće partije Jedinstvena Rusija, poželeo je sreću zajedničkoj listi Srpske napredne stranke i Srpske narodne partije na predstojećim izborima, uz želju da posle izbora, novoformirana Vlada Srbije nastavi da razvija još bliže i intenzivnije odnose između Moskve i Beograda.

Foto Tanjug/R. Prelić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh