• Novosti online

  Popović: Kosovo je lažna država utemeljena na terorizmu

  Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je na Medjunarodnoj konferenciji o bezbednosti u Evropi u Kalinjingradu da je „Kosovo lažna država utemeljena na dva osnovna stuba, terorizmu i trgovini ljudskim organima“, kao i da ta „kriminalna tvorevina nikada neće moći da bude medjunarodno priznata“.

  On je naveo da lažnu državu Kosovo vode teroristi i ukazao da je na Balkanu najveći bezbednosni problem separatizam Albanaca i težnja za stvaranjem takozvane Velike Albanije.

  „Njihov cilj je otimanje teritorija drugih država kako bi takva Velika Albanija postala glavni oslonac NATO pakta na Balkanu. Zbog toga je važno da se podrži srpska borba za Kosovo, jer Srbija tom borbom štiti ne samo svoje pravo na našu vekovnu teritoriju, već sprečava mogući potencijalni sukob u tom delu Evrope“, poručio je Popović koji je predsedavao konferencijom.

  Popović je ukazao na stav većine gradjana Srbije da je kompromis za Kosovo potrebno tražiti isključivo u okviru Ustava Srbije i Rezolucije 1244.

  Medjunarodnu konferenciju o bezbednosti i saradnji u Evropi, koja je održana u Kalinjingradu, organizovala je vladajuća ruska partija Jedinstvena Rusija.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com