Gradovi

Popović: Krivokapić već gubitnik

PODGORICA – Crnogorski književnik Milorad Popović je uveren da je aktuelni predsednik parlamenta i lider SDP Ranko Krivokapić, kako god se završila politička kriza, već neumitni gubitnik.

Nakon što je jučerašnji drugi krug parlamentarnog dijaloga vlasti i opozicije okončan bez dogovora, Popović kaže da se Krivokapić, čija je stranka uskratila poverenje aktuelnoj vladi premijera Mila Đukanovića, postao “trojanski konj” dela opozicije, mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i Putinove Rusije.

“Već odavno ga Amfilohije ne zove Krivomozgić i interesantno da su se i Rankovi pogledi, ne samo na sadašnjost nego na prošlost, neobično primakli Amfilohiju, Mandiću i Daniloviću”, rekao je Popović.

Za Popovića je upitno da li opoziciju interesuju izbori, ili imaju plan za uvođenje zemlje u stanje haosa da bi uzeli vlast bez izbora.

“Ako opozicija ultimativno traži nešto što se kosi s elementarnim načelima parlamentarne demokratije: da većina u parlamentu aminuje predstavnika manjinske frakcije za predsednika zakonodavne vlasti, onda je pitanje da li ih uopšte interesuju izbori ili postoji plan za uvođenje zemlje u haos, da bi uzeli vlast bez izbora, kao u Antibirokratskoj revoluciji 1989.”, rekao je on.

Krivokapić i “kompanija” tobož zagovaraju evropeizaciju Crne Gore i jačanje institucija, a u stvari se s njima sprdaju, tvrdi Popoivić i ističe da samo u revolucijama i totalitarnim sistemima manjina može upravljati većinom.

Foto Tanjug, video/ arhiva, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh