Gradovi

Popović o zapaljivoj atmosferi, hajci Politike na NVO…

Popović: Danas razbijen izlog,sutra nekome glava

BEOGRAD – Razbijeni izlog na Kući ljudskih prava je ozbiljan incident, manji problem je materijalna šteta, a mnogo veći je što to ukazuje da je atmosfera u Srbiji vrlo zapaljiva, izjavio je danas predstavnik mreže nevladinih organizacija Kuća ljudskih prava Dragan Popović.

„Uložen je izuzetan napor da se probije duplo staklo, i to podsetiću vas, na 50 metara od Predsedništva Srbije“, rekao je Popović Tanjugu i dodao da su dva izloga na njegovoj NVO, po rečima policije koja je radila uviđaj, verovatno razbijena štanglom, ili nekim drugim tupim predmetom, jer nema kamenja.

Popović naglašava da je to ozbiljan incident, dodaje da su oni učestali, a da je vrlo malo incidenata razrešeno i podseća da ni napadi na predstavnike države Miroslavu Milenović i Milovana Šuvakova još nisu razrešeni.

Ono što nas posebno brine, naglašava Popović je da se opet počelo s takozvanim istraživanjima – koliko ima para iz inostranstva, za koga rade NVO, u čemu se, kako kaže, ovog puta ističe list u državnom vlasništvu – beogradska Politika.

„Mislimo da je to takođe doprinelo stvaranju atmosfere, gde će prosto svako moći da sebi da za pravo da dođe da razbije danas prozore, a sutra bogami i glavu nekome“, zaključio je Popović.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh