• Gradovi

  dr Aleksandar Popović: Potrebna promena politike da Srbija ponovo postane slobodna

   

  Aleksandar_Popovic-770

  Kandidat za predsednika Srbije i funkcioner Demokratske stranke Srbije (DSS) prof. dr Aleksandar Popović tvrdi da je potrebna promena politike i da Srbija ponovo postane slobodna zemlja i prestane da juri za Evropskom unijom.

  On je predstavljajući se kao predsednički kandidat na Drugom programu Radio-televizije Srbije rekao da Srbija treba da sprovodi svoju politiku i spoljnu i ekonomsku.

  „Da sprovodi spoljnu politiku o neutralnosti i saradjujemo sa svima u meri u kojoj to nama odgovara bez davanja naše slobode. A ekonomska politika da se vodi bez MMF-a i da se prestane sa politikom jurenja i slepog slušanja EU koja ne daje nikakve rezultate“, rekao je Popović.

  On je kazao da sa takvom politikom treba prestati mirno raskidanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU i sklapanjem bilateralnih sporazuma sa EU i državama koje su njene članice.

  Po njegovim rečima, Srbija mora da razvija privredu, a to ne može sve dok je pod EU.

  Na pitanje kako bi saradjivao sa Vladom Srbije on je kazao da je kohabitacija normalna stvar, i da nije ni u čemu sporna.

  „Ko god negira kohabitaciju negira sadašnji Ustav Srbije“, kazao je Popović.

  On je rekao da bi kao predsednik Srbije jednom nedeljno bio u manjim mestima širom Srbije i slušao gradjane koji su to problemi koji ih tište.

  „Bio bih advokat tim ljudima“, rekao je Popović.

  On je kazao da bi se kao predsednik zalagao za zakon o zaštiti ćirilice i naveo da mu je žao što dok je bio ministar nauke nije insistirao na donošenju tog zakona.

  Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović oštro se usprotivio približavanju Srbije zapadnom vojno-političkom savezu.

  Prema njegovim rečima, zalagati se danas za približavanje i ulazak Srbije u NATO isto je kao da je neko želeo 1945. godine da se približi Hitleru.

  „General Aleksandar Ler, koji je 1941. godine bombardovao Beograd, osuđen je na smrt streljanjem, a za zločine počinjene u Srbiji 1999. godine nije odgovarao nijedan NATO general, rekao je Popović na predizbornom skupu u Somboru.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com