Novosti online

Порез за продају „Делтиних” центара биће плаћен у Србији

Компанија Делта Холдинг потврдила је да је продала шопинг-молове Делта Сити у Београду и Подгорици јужноафричком инвестиционом фонду Хипроп, и тврди да ће „сви постојећи порези по основу продаје шопинг-молова бити плаћени у Србији”. Компанија је саопштила да ће новац добијен од те продаје инвестирати у некретнине, аграр и дситрибуцију.

„У највеће најављене пројекте: шопинг-мол Делта планет, хотел Интерконтинентал и нову пословну зграду у Београду, Делта је спремна да, одмах након добијања грађевинских дозвола, уложи 250 милиона евра и тиме пружи нови подстицај привреди Србије”.

Хипроп Инвестментс, највећи афрички фонд специјализован за улагања у тржне центре, објавио је такође на свом сајту да је од српске компаније Делта рил естејт, која је део Делта холдинга, купио тржне центре Делта Сити у Београду и Подгорици за 202,75 милиона евра.

У куповини су, како се наводи на сајту Хирпоа, учествовал два купца – Хирпоп, који је постао власник 60 одсто удела у оба тржна центра, док је власник преосталих 40 одсто компанија „Хоместеад”, повезана са Луисом Норвалом, једним од директора компаније Хипроп. Управљање тржним центрима биће поверено новоформираној компанији Хистед у Великој Британији.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh