Gradovi

Porfirije: Na govor mržnje da uzvratimo govorom ljubavi

Porfirije: Na govor mržnje da uzvratimo govorom ljubavi

ZAGREB – Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije danas je u Zagrebu, povodom govora mržnje hrvatskog voditelja Marka Juriča, poručio da na takve govore treba da uzvratimo govorom ljubavi.

„Moje osećanje je oduvek bilo da ne vodimo mnogo računa o govoru mržnje koji drugi koriste u odnosu na našu zajednicu, našu crkvu, pa i u odnosu na mene“, rekao je Porfirije novinarima, nakon što je sa gradskim menadžerom Beograda Goranom Vesićem obišao gimnaziju koja funkcioniše u sklopu Mitropolije zagrebačko-ljubljanske.

On je poručio da naš govor treba da bude govor ljubavi, da nam mera budu Hristos i Jevanđelje, kao i da nikada ne nastupamo po principu mera za meru, već po principu „uvek ljubav u odnosu na sve“.

Porfirije je ponovio da smo u odnosu na one koji prema nama koriste govor mržnje dužni da uzvratimo ljubavlju i molitvom.

Jurič, voditelj emisije Markov trg na hrvatskoj Z1, je pre nekoliko dana ođavljujući emisiju upozorio građane kada prolaze pored pravoslavne crkve na Cvetnom trgu gde „stoluje četnički vikar“.

Hrvatska Agencija za elektronske medije je zbog toga TV Z1 kaznila privremenim oduzimanjem koncesije na tri dana.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh