• Gradovi

  Porodica poginulog pilota odbija turski poklon

  ANKARA – Članovi porodice pilota Olega Peškova, koji je poginuo prilikom turskom obaranja ruskog bombardera na tursko-sirijskoj granici novembra prošle godine, odbili su predlog Turske da im pokloni kuću u svom letovalištu Kemeru, prenosi Sputnjik.

  „Čak i ako budu nudili kompenzaciju, niko je neće uzeti. To nije samo ponižavajuće, nego je i užasno“, izjavio je u intervjuu za radio-stanicu „Govori Moskva“ brat pilota Pavel Peškov.

  On je posebno naglasio da porodica ne namerava da od Ankare traži kompenzaciju.

  Zvaničnici turskog letovališta Kemer ponudila je ranije danas kuću na poklon porodici ubijenog ruskog pilota Olega Peškova koji je poginuo prilikom obaranja ruskog bombardera na tursko-sirijskoj granici, krajem novembra prošle godine.

  Generalni konzul Rusije u Antaliji Aleksandar Tolstopiatenko potvrdio je za agenciju Tas ovu inicijativu.

  „Tačno je da sam primio delegaciju koju je predvodio gradonačelnik Kemera koji je ponudio kuću na poklon porodici poginulog ruskog pilota“ rekao je konzul i dodao da „nikakva odluka još nije doneta po tom pitanju“, prenosi Tas.

  Ranije, sekretar tusrskog predsednika zadužen za medije, Ibrahim Kalin, je rekao da njegova zemlja razmatra pitanje odštete porodici poginulog pilota.

  Foto Tanjug/video, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com