• BG

  Porodična filharmonija i Fond Tijane Juric: Dozivotno za zivot!

   Poštovani ljudi (ako se smatrate istima),

  Je li moguće da se ponovo u ovoj kući na promaji dešavaju iste stvari? Je l’ moguće da ponovo svi imaju bolje ideje, zamerke, prigovore, napokolebljive suprotne stavove, od nekog ko se zauzeo da se bori za promenu, za bolje svih, za korisno, za “doživotno za život”? A o deci se radi. O VAŠOJ DECI! Ja svoju nemam, a borim se za bezbednost VAŠE!

  Vi, stručnjaci, koji branite “pravo” ove države, kada biste samo za trenutak prestali da to činite iz čisto političkih i ličnih interesa, shvatili biste koliko je naše pravo – krivo. Je l’ Vas (V je veliko jer uvažavam i Vaše mišljenje i puštam sebe da ga čujem, iako je produkt Vaših suženih umova) nije sramota da pričate o velikom problemu, kao da isti ne postoji? Je l’ čitate novine, gledate vesti? Ili ste svoje poimanje sveta ograničili na Reality program, pa Vam je nasilje, bahatost i besmisao postao suština života?

  Šta ste Vi, koji zapravo imate nekakve položaje i direktne mogućnosti da DELUJETE, uradili da zaštitite NAS i VAŠU decu, od monstruma Ninoslava, koji, evo samo što nije izašao iz zatvora? Od Ninoslava, koji je silovao! SILOVAO! A onda je Ninoslav SILOVATELJ pušten zbog “dobrog vladanja”, da bi na USLOVNOM otpustu (a uslov je taj što se vladao dobro i popravio po nečijoj proceni), PONOVO SILOVAO 2 devojčice. Sada je za to PONOVO nagrađen, jer ste VI STRUČNJACI procenili da je on odslužio svoje i da je opet bolji čovek. A šta će izgovor da bude kada opet bude silovao, samo sad nekog Vašeg? Hoćete i tada da imate isti stav? Da je zaslužio da stoji pored Vas u autobusu, jede u istim restoranima, gleda iste utakmice, ide u bioskop sa Vama? Jer, on je sada bolji čovek, zar ne? PA, GOSPODO STRUČNJACI, 2 PUTA VAM JE POKAZAO SUPROTNO, a VAŠA STRUČNOST GA PONOVO VRAĆA I NAMA I VAMA!

  Krivite roditelje i decu, što su, zaboga, deca na ulici posle 21h? Pa zašto ne donesete zakon kojim to zabranjujete? Ali, ako sklonite decu s ulice i uvučete ih u svet kompjutera, budite svesni da su i tada izloženi identičnim opasnostima. Perfidnijim, ali identičnim. I budite svesni da ste sklonili normalne, a pustili nenormalne da se slobodno kreću i NAS normalne drže u strahu. Ako se Vi ne plašite, povedite ih kući, neka žive kod Vas, budite VI odgovorni što ste ih pustili, što su dobili pravo da ponovo ugrožavaju ljudski život. Izdržite i kaznu umesto njih, ako Vam je toliko stalo da oni hodaju NAŠIM ulicama. Ako smatrate da je 1 psiholog na 120 bolesnika dovoljan da promeni u glavi monstuma bilo šta i napravi od njega čoveka, preuzmite odgovornost, živite sa njima, družite se sa njima, pustite ih da Vam čuvaju decu i odgovarajte i Vi ako oni PONOVO učine isto.

  Prestanite da se borite za ljudska prava onih koji su sami ugrozili nečije osnovno pravo: pravo na život, pravo na slobodu, pravo na izbor, pravo na identitet, pravo na sopstveno telo, pravo na sopstveni um. Onaj ko je nekom oduzeo bilo koje pravo, nema više svoja prava! Ima obavezu i odgovornost! Onaj ko ubije i siluje, NIJE I NEĆE biti bolji! Ubiće i silovaće opet i to odlično znate, ali Vaša NEODGOVORNOST Vam dozvoljava da se bavite administracijom koja Vas i čuva tu gde ste. Naše “pravo” po kom nijedan psiholog, psihijatar, socijalni radnik i sudija koji su procenili da je monstrum spreman da se vrati među NAS nema odgovornost kada monstrum opet ubije i siluje, ne dozvoljava Vam da iz Reality-ja dođete u realnost. Vaša intertnost i strah od gubljenja položaja na kojima ste uljuljkani, ne dozvoljavaju Vam da proširite um i vidite da smo MI nezadovoljni, uplašeni i zabrinuti. Izađite iz svojih fotelja, dođite među NAS, doživite NAŠE strahove, pa ćemo onda razgovarati.

  I Vi ste, valjda, ljudi.

  Milica Lošić

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com