• BG

  ПОРУКА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ УРЕДНИШТВУ БЛИЦА: ЈЕФТИНО СТЕ СЕ ПРОДАЛИ

  Кампања, у којој нема ни промила истине, траје већ неколико дана. Учешћа у прљавој измишљотини нису поштеђени ни Његова Светост Патријарх ни премијер Вучић.

  Општепознато је да у време мира поједине снажне политичке и економске групе настоје да у другим државама, ради остварења својих циљева и интереса, изврше утицај на центре одлучивања, ради доношења по њих повољних одлука, али и да утичу на народ, на јавно мнење, по правилу пласирајући лажи, дезинформације и разне опскурне садржаје.

  У Србији такав утицај несумњиво остварује немачко-швајцарски медијски концерн Рингијер.

  Последњи пример таквог деловања јесте кампања у таблоиду Блиц, заснована на сто-посто измишљеној вести о мешању Српске Православне Цркве у избор будућег председника Владе Републике Србије.

  Ова кампања, у којој нема ни промила истине, траје већ неколико дана.

  Учешћа у прљавој измишљотини нису поштеђени ни Његова Светост Патријарх ни премијер Вучић.

  Потом се на виртуелну сцену гурају СНС и измишљена „група конзервативних епископа“ која, тобож, покушава да спречи да министарка Брнабић, зато што је геј (вероватно хоће да кажу да је лезбејка), буде предложена за премијера.

  Погани Блиц погано потура Цркви да чини оно што његови уредници и новинари, по наређењу и за рачун страних интересних група, сами раде.

  Српска Православна Црква, њен Патријарх или било која друга званична установа или личност, не меша се у избор државних званичнка. Блиц, за рачун оних чији су интереси супротни интересима српског народа и грађана Србије, служећи се лажима, покушава да изврши политички утицај.

  Српска Православна Црква не вири кроз туђе прозоре и не бави се приватним животом државних званичника.

  Износити саблажњиве детаље или нечија лична искушења у медије и тако људе излагати потенцијалној опасности, крајње је неодговорно.

  Црква никога не осуђује.

  Осуђује само грех, само зло, а човека жали. Све позива на покајање и живот достојан иконе Божје у њему.

  Позива на покајање и одговорне људе из Блица ако су бар формално православне вере (Срби су макар по именима у импресуму) и поручује им: колико год новца да примате, јефтино сте се продали!

  Штета коју правите сопственом народу и држави несравњиво је већа!

  Извор: www.spc.rs

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com