Gradovi

Poseta sekretara BNV memorijalu Adem Jašari skandalozna

BEOGRAD – Funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije Meho Omerović ocenio je danas da je „sramotna i skandalozna“ poseta delegacije Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV), memorijalnom centru koji nosi ime po jednom od osnivača takozvane OVK

On tvrdi da se po ko zna koji put se zloupotrebljava BNV za interese jedne partije- SDA i nanosi ogromna steta bosnjackom narodu.

„Najstrasnije od svega je što novac koji dobijaju od drzave, dakle od svih građana,umesto za unapređenje obrazovanja, informisanja, kulture i svega sto jesu nadleznosti BNV, oni troše za ekskurziju 50 clanova SDA kako bi odali postu Ademu Jašariju!“, naveo je Omerović u saopštenju.

Kakve veze Bošnjaci imaju sa sa Aćif Bljutom, Ademom Jašarijem i Sabanom Poluzom, upitao je on napominjući da na izborima u opstinama Sadžaka nece glasati Albanci sa Kosova.

Prema pisanju beograskih medija, Ahmedin Dino Škijelj, generalni sekretar BNV i bilzak saradnik lidera SDA Sulejmana Ugljanina predvodio je delegaicju od 50 studenata članova SDA koja je obišla memorijalni centar „Adem Jašari“ u Prekazu kod Drenice na Kosovu.

On je kako se navodi posetio i grob fašiste iz Drugog svetskog rata Šabana Poluže i poručio da su Srbi bili agresori na Kosovu.

Foto Tanjug/Video, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh