Gradovi

Poseta TSA korak bliže ka direktnim letovima za SAD

BEOGRAD – Poseta Američke agencije za bezbednost saobraćaja TSA aerodromu Nikola Tesla bila je uspešna i predstavljala je još jedan korak u postupku ispunjavanja neophodnih uslova za obavljanje direktnog vazdušnog saobraćaja za Sjedinjene Američke Države.

Kako su saopštili Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije i Aerodrom Nikola Tesla, Američka agencija za bezbednost saobraćaja TSA (Transportation Security Administration) je od 1. do 5. februara posetila aerodrom Nikola Tesla na osnovu zahteva avio-kompanije Er Srbija da počne saobraćaj za Sjedinjene Američke Države.

Ova poseta je omogućila proveru primene mera obezbeđivanja u vazduhoplovstvu prema zahtevima ustanovljenim od strane Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (ICAO).

Tokom posete uočeno je da je Direktorat civilnog vazduhoplovstva naporno radio na uspostavljanju efikasnog sistema obezbeđivanja u vazduhoplovstvu kako bi obezbedio pravilnu primenu mera obezbeđivanja u vazduhoplovstvu proverom sistema kvaliteta, navodi se u saopštenju.

Osim toga, obavljena je i kompletna procena mera obezbeđivanja koje se primenjuju na Aerodromu Nikola Tesla Beograd.

AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd u saradnji sa Direktoratom civilnog vazduhplovstva Republike Srbije uspešno radi na tome da se stvore uslovi za ponovno uspostavljanje direktnih prekookeanskih letova za Sjedinjene Američke Države, čemu u prilog ide i pozitivna ocena TSA.

Direktni prekookeanski letovi biće i zvanredna šansa za Aerodrom Nikola Tesla da se ponovo pozicionira u ovom delu Evrope kao najvažnija tranzitna tačka i ovo je izvanredna prilika i za razvoj privrede, ekonomije i turizma kako Beograda, tako i Srbije, zaključeno je u saopštenju.

Foto Tanjug/video, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh