Gradovi

Poslanici o Tačijevoj umešanosti u trgovini organima

Poslanici o Tačijevoj umešanosti u trgovini organima

BEOGRAD – Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je danas da se nameće pitanje šta će Specijalni sud, koji će suditi pripadnicima terorističke OVK, uraditi po pitanju Hašima Tačija, imajući u vidu nove informacije u njegovoj umešanosti u trgovinu organima.

Mediji prenose da je Asocijacija lekara Nigerije optužila je Ročasu Okorču, milijardera i guvernera savezne države Imo, da je organizovao mrežu za trgovinu ljudskim organima u Nigeriji u saradnji sa bivšim premijerom Kosova.

Drecun je u skupštini, komentarišući te navode, upitao da li je uopšte pored svih dokaza koji su do sad izneti, moguće da se Tači ne nađe na optužnici i da ne bude procesuiran.

„To je pitanje pred kojim se nalazimo svi, kompletna međunarodna zajednica“, rekao je Drecun novinarima.

Najporaznije je to, ne samo što Tači do sada nije odgovarao za te užasne zločine koji su počinjeni nad prevashodno kidnapovanim civilima srpske nacionalnosti, nego što mu se dozvoljava da kao predvodnik organizovane kriminalne „Dreničke grupe“ i dalje nastavlja da se bavi tim kriminalnim aktivnostima, a da istovremeno bude nekakav premijer samoproglašene države ili ministar spoljnih poslova i da izbegava ruku pravde, naveo je Drecun.

Lider levice Srbije Borislav Stefanović rekao je novinarima da je reč o ozbiljnim optužbama i da očekuje da pravda na kraju bude dostižna i sveobuhvatna.

Poslanik SDS Marko Đurišić je kazao da ne zna da li je to što se pojavilo u medijima ključni dokaz, koji bi Tačija trebalo da dovede do optužnice.

„Želim da verujem da će sud početi sa radom i da će to rezultirati podizanjem odgovarajuće optužnice“, rekao je Đurišić.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh