• Gradovi

  Poslanici: Odluka za Telekom dobra, odraz domaćinskog odnosa

  Arsić: Javne finansije stabilne

  BEOGRAD – Odluka Vlade Srbije da odustane od prodaje „Telekom“ je dobra, saglasni su redom sagovornici Tanjuga i ističu da je to dokaz domaćinskog ponašanja vlade koja ne prodaje domaćeg operatera bud zašto.

  Šef skupštinskog Odbora za finansije Veroljub Arsić rekao je Tanjugu da takav potez govori da vlade ne želi da se odnosi prema državnoj imovini kao što su to prethodne vlade činile prilikom privatizacija, ali i o tome da su javne finansija jako stabilne.

  „Svakako da bi nam bilo lakše da smo za Telekom dobili cenu koju smo očekivali, ali i pored toga što ta kompanija ne ide u privatizaciju, naš sistem javnih finansija je stabilan“, rekao je Arsić i dodao da tome u prilog govori i stav vlade da se u prodaju ne ide po svaku cenu.

  On je ukazao da se sa ekonomskim reformama, koje se sprovode u Srbiji, očekuje i rast cene „Telekoma“, jer se ne prodaje samo imovina, već i tržište koje „Telekom“ ima.

  „Ako građani bolje žive i tržište će biti skuplje“, rekao je Arsić.

  Komentarišući eventualno uvođenje profesionalnog menadžmenta u „Telekom“, on je popručio da „ako neko hoće da upravlja srpskom imovinom morao bi da položi garancije za eventualnu štetu koja bi nastala“.

  Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić ističe da je odluka predsednika vlade Aleksandra Vučića domaćinska i da je vlada dokazala taj proces nismo ušli iz politikantskih razloga.

  „Politikanstvom se bave oni koji Telekom nazivaju srebrninom, a mi na Telekom gledamo sa velikom pažnjom, jer je u pitanju imovina građana Srbije“, rekao je Babić.

  On je naveo da vlada u prodaju nije ušla da bi krpili nasleđenje rupe u budžetu već da je ova vlada marljivo radila na modernizaciji Telekoma Srbija, što dokazuje i broj korisnika njihovih usluga.

  „Ovo je rezultat marljivosti i ova cena je sada mnogo bolja nego 2011. godine“, rekao je Babić i poručio da neki resurs može da se proda samo jednom, a da se za „Telekom“, kako je istakao, traži samo najbolju cenu.

  Poslanik Pokreta za preokret Janko Veselinović slaže se da je dobro što „Telekom“ nije prodat, ali smatra da to nije zasluga ove vlade, već rezultat toga što investitori ne žele da ulože ozbiljne pare u Srbiju.

  „Zašto bi ulagali u zemlju gde se sprema državni udar i koja je nestabilna“, rekao je on i dodao da vlada nije smela da donese tu odluku od građana i da ga proda ispod cene.

  Veselinović je protiv modela koji važi za Železaru, jer je menadžment, kako je kazao, „koštao kao svetog Petra kajgana“, navodeći da „Telekomu“ treba kvalitetan menadžment, „a ne onaj iza koga će se kriti neka agencija o kojoj se malo zna“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com