• Gradovi

  Poslanici Skupštine Srbije o privodjenju Mehe Omerovića na aerodormu u Frankfurtu

   

   

  Poslanici Srpske radikalne stranke danas su na sednici Skupštine Srbije ponovo zatražili da poslanik Socijademokratske partije Srbije Meho Omerović podnese ostavku zbog privodjenja na aerodromu u Frankfurtu jer je izašao iz „djuti fri šopa“ ne plativši kozmetiku.

  Pošto su radikali uporno govorili o tome tokom rasprave o amandmanima, navodeći da je Omerović „lopov“ i da vladajuća koalicija mora da zauzme stav o tome, predsednica Skupštine Maja Gojković je zatražila od poslanika da se uzdrže od komentarisanja da je reč o krivičnom delu kradje dok se ne dobije izveštaj nadležnih organa.

  Ona je rekla da jedino zna da se poslanik Omerović u Frankfurtu pozvao na diplomatski imunitet.

  „Svesna sam da je tema vrlo delikatna i da moramo da insistiramo kod nadležnih organa koji mogu da nam pomognu, da nam pomognu da nam daju nekakvo razjašnjenje šta se zaista desilo na aerodromu u Frankfurtu, kako ne bi pala ružna slika na rad naših parlamentaraca“, rekla je Gojković.

  Ona je kazala i da ima stav o tom slučaju, ali da „nije vlasna da ga iznosi“ dok ne dobije službeno obaveštenje o tom dogadaju.

  Gojković je zatim pozvala radikale da „ne zloupotrebljavaju“ skupštinski Poslovnik i kazala da će im oduzeti vreme za raspravu ako nastave da govore mimo dnevnog reda.

  Poslanica SRS Vjerica Radeta je rekla da je Omerović „naneo veliku štetu Skupštini Srbije i državi“ i da je „sramota što se posle kradje parfema i karmina pozvao na diplomatski imunitet“.

  „Mi zaista očekujemo da vladajuća većina razgovara o tome i da se taj problem reši barem tako što će valjda pasti na pamet nekome da kaže Omeroviću da bi u najmanju ruku bilo korektno da podnese ostavku, i da se bar skloni sa očiju javnosti“, rekla je Radeta.

  Radikali su ocenili da je Omerović tim postupkom „osramotio celu Srbiju“ i da je „na ceo srpski narod zalepio ružnu etiketu“.

  Omerovićev kolega iz SDPS Milorad Mijatović je kazao da se zloupotrebljava jedan „nesrećan dogadjaj“, i da niko ne može biti kriv dok se to ne dokaže.

  „Dozvolite da nadležni organi iz Nemačke podnesu izveštaje iz istrage, pa tek onda da govorimo o činu koji se desio“, zatražio je Mijatović i kazao da će SDPS tada dati svoj odgovor.

  Omerović je pre nekoliko dana tokom službenog putovanja s delegacijom Skupštine, priveden jer nije platio kozmetiku.

  Omerović je po povratku rekao da je zbog „stomačnih problema“ morao da brzo izadje iz prodavnice, u koju se kasnije vratio da plati, ali ga je tada privela policija.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com