Gradovi

Poslanici u nastavku o izmenama Zakona o kulturi

BEOGRAD – Poslanici republičkog parlamenta završili su danas načelnu raspravu o izmenama Zakona o zabrani diskriminacije osoba sa invaliditetom, kojima su podšku najavile i stranke vladajuće većine i opozicija, pa su rad nastavili razmatranjem izmena Zakona o kulturi.

Predložene izmene Zakona o kulturi danas nisu dobile podršku skupštinskog Odbora za kuklturu i informisanje, budući da su protiv glasali poslanici DS, SDS, ali i SPS.

Paralelno sa tim, poslanici će razmatrati i izmene Zakona o obaveznom primerku publikacija, predlogu autentičnog tumačenja Zakona o javnom informisanju i medijima i predlozima o utvrđivanju celine kompleksa Vojno-tehničkog zavoda u Kragujevcu i o utvrđivanju granica zaštićene okoline celine „Gradsko jezgro Sremskih Karlovaca“.

Zakon o dopunama Zakona o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom jeste veoma kratak, ali to jeste zakon koji može da menja položaj osoba sa invaliditetom u ovoj zemlji nabolje i da konkretno utiče da kvalitet njihovog života bude bolji, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Obrazlažući taj zakonski predlog, Vulin je rekao da zakon konkretno poboljšava položaj osoba sa invaliditetom u mandatu ove vlade, budući da im omogućava potpisivanje putem pečata.

Podršku predloženom zakonu najavile su SVM,SPO-DHS S, SDPS, SPS, SNS, kao i opozicione SDS, koja je amandmanom predložila da se taj način potpisivanja osoba sa invaliditetom omogući i pred javnim beležnicima, i DS.

Foto Tanjug, N. Jovanović, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh