• Gradovi

  Poslanička pitanja i lupanje o poslaničke klupe

  BEOGRAD – Poslanici Skupštine Srbije iskoristili su početak današnje sednice da od predstavnika vlasti zatraže informacije, a poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović govorio je o dočeku generala Vladimira Lazarevića iz Haga, što su poslanici većine propratili lupanjem o poslaničke klupe.

  Početak pretresa više od 400 amandmana na predloženi budžet i ostale zakone odložen je dok u parlament ne stigne mišljenje Vlade Srbije o njima i dok se ne izjasne nadležni odbori, a poslanici su pitali i o stanju u zdravstvu, rehabilitaciji predsednika vlade tokom Drugog svetskog rata Milana Nedića…

  Imamović je rekao je vrlo opasna poruka kada državni vrh organizuje takav doček čoveku koji je pred Haškim tribunalom osuđen zbog zločina protiv čovečnosti, kršenja običaja ratovanja na Kosovu i Metohiji 1999. godine.

  Na protest Imamovića zbog lupanja o poslaničke klupe, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je da je to sasvim legitimno i da je to viđano u britanskom parlamentu.

  Demokrata Balša Božović upitao je ministra zdravlja Zlatibora Lončara kako misli da poboljša stanje u zdravstvu i reši problem sa listama čekanja, kada je, na primer, budžetom za narednu godinu za RHZO predviđeno pet milijardi manje.

  „Kako ćemo to rešiti ako se bolnice budu samo krečile i farbale. Nije dovoljno samo krečiti, ako ih okrečite i renovirate to ne znači da ćete rešiti probleme u zdravstvu“, rekao je Božović i dodao i da rešavanje pitanja viška zaposlenih, s obzirom na najavu ministra Lončara da će biti otpuštano nemedicinsko osoblje, dovodi u pitanje higijenske uslove u bolnicama.

  Naprednjak Darko Laketić govorio je o stanju zdravstva u Vojvodini, koje je u nadležnosti pokrajinske vlasti, navodeći da, na primer, projekat „Kamenica 2“ ne samo da nije završen, već nije ni blizu završetka.

  Poslanik SPS Neđo Jovanović rekao je da zakonska regulativa koja se odnosi na rehabilitaciju omogućava „reinkarnaciju zla“.

  Povodom početka procesa rehabilitacije Nedića, Jovanović je rekao da ne želi da se upušta u njegovu ličnost, ali da želi da ukaže na njegovu ulogu kada su činjena brojna zlodela na štetu Jevreja, Roma, svih rodoljuba.

  Poslanik SDS Blagoje Bradić se interesovao kada će pruga biti izmeštena iz centra Niša, a na adresu premijera Aleksandra Vučića je uputio i pitanje kada će građani Niša, juga i jugoistoka zemlje čuti kakav je plan razvoja tog dela Srbije.

  Foto Tanjug/M.Đoković, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com