Novosti online

После европских борба за домаће титуле

У суботу и недељу у хали „Шумадија сајам” у Крагујевцу, у организацији стрељачке дружине „Чика Мата” одржаће се Првенство Србије у гађању ваздушним оружјем (пушка и пиштољ) у јуниорској и сениорској конкуренцији.

На шампионату ће учествовати сви наши најбољи стрелци, група репрезентативаца сутра стиже са десетодневних припрема у Кувајту, Ивана Анђушић Максимовић долази из Бангкока са светског купа, а нова шампионка Европе у гађању из ваздушне пушке Андреа Арсовић, припрема се у Крагујевцу за шампионат.

– Европска шампионка је промотор овог шампионата који наша дружина „Чика Мата” организује поводом 135 година од оснивања. То ће бити прилика и да се подсетимо на славну историју нашег клуба који је дао низ великих стрелаца, од Матеје Мате Марковића, чије име данас носи, до данашњих перјаница клуба Стевана Плетикосића, освајача олимпијске бронзе 1992. и Милутина Стефановића, који је заједно с Андреом Арсовић освојио златну медаљу у такмичењу парова ваздушном пушком на недавном Првенству Европе у Ђеру. Уједно, доделићемо и пригодна признања, а награду за животно дело примиће наш дугогодишњи тренер Александар Пауковић – каже Милан Армуш, председник Стрељачке дружине „Чика Мата”.

На првенству ће учествовати 216 стрелаца из 34 клуба, који ће имати укупно 273 наступа, пошто ће неки јуниори наступити и у сениорској конкуренцији.

– Наш најбољи јуниор ваздушном пушком Стеван Јовановић у суботу ће стартовати у јуниорској конкуренцији, а у недељу – заједно с Милутином Стефановићем и Стеваном Плетикосићем – у сениорској конкуренцији. Ми очекујемо да „Чика Мата” пети пут одбрани екипне титуле првака државе ваздушном пушком у мушкој конкуренцији за јуниоре и сениоре – рекао је председник „Чика Мате”.

Прошле године на Првенству Србије у дисциплини ваздушна пушка прва места освојили су у сениорској конкуренцији Андреа Арсовић (Партизан) и женска екипа Ниша, Андрија Миловановић (Ниш) и мушка екипа „Чика Мате”, а у јуниорској Ивана Марић (Нови Београд Ушће) и женска екипа Новог Сада, Андрија Миловановић (Ниш) и мушка екипа „Чика Мате”.

У дисциплини ваздушни пиштољ титуле бране у сениорској конкуренцији Бобана Величковић (Бор 030) и женска екипа Црвене звезде, Дамир Микец (Полицајац) и мушка екипа Полицајца, а у јуниорској конкуренцији све четири титуле освојили су стрелци ужичке дружине „Алекса Дејовић” – Марија Шуњеварић и Витомир Туцовић и женска и мушка екипа.

Сутра од 16 часова је отворени тренинг за све учеснике а свечано отварање првенства је у суботу у 13 часова, а поред представника Стрељачког савеза Србије присуствоваће му и челници Скупштине Града Крагујевца, која је покровитељ овог првенства. У суботу такмичиће се јуниори и јуниорке пиштољем и пушком (квалификације и финала), а у недељу сениори и сениорке.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh