Gradovi

Posle fantastičnih kritika u svetu „Dobra žena“ i na Festu

BEOGRAD – Nakon fantastičnih kritika i isto takvog prijema kod publike, debitantsko, rediteljsko ostvarenje glumice Mirjane Karanović, film „Dobra žena“, stiže u Srbiju, a domaću premijeru imaće na ovogodišnjem Festu.

Svetsku premijeru film je imao na Sandensu, a nakon toga je prikazan na Geteborg Film Festivalu u sklopu internacionalnog takmičarskog programa posvećenog debitantskim filmovima, i na oba festivala publika je fantastično primila film, a dobio je pozitivne ocene i javnosti i kritike.

Tako je prestižni filmski magazin The Hollywood Reporter naveo da je ovaj film pravljen sa dubokim poštovanjem i osećanjem.

„Dobra žena“, za koju je Karanovićeva pisala i scenario, uz saradnike Stevana Filipovića i Darka Lungulova, je film o suočavanju i spoznaji. Osnovna ideja je suočavanje sa ličnom prošlošću. Nakon trideset godina braka, glavna junakinja saznaje tajnu o svom mužu, zbog koje je prisiljena da donese odluku da li će nastaviti da živi skrivajući istinu od sebe same, ili će ostaviti sve ono što je dotad stekla i započeti novo poglavlje, što je u njenim godinama prilično zastrašujuće.

Treće festivalsko prikazivanje, film će imati na Festu, 1. marta, u 19 časova, kada će se publici u Sava centru pokloniti autorski i glumački tim, a nakon Festa film će u aprilu biti u bioskopima u Srbiji.

Foto Tanjug/D.Stanković, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh