• Novosti online

  Posmatračka misija Crte povukla posmatrače sa terena i apeluje na odlaganje izbora

  Posmatračka misija Crte povukla je svih 120 dugoročnih posmatrača sa terena širom Srbije zbog ozbiljnosti situacije sa korona virusom, saopšteno je iz te nevladine organizacije.

  Nakon odluke o uvodjenju vanrednog stanja, Crta je apelovala na institucije da odlože izborni proces do uspostavljanja uslova bez ograničenja ljudskih i gradjanskih prava, i time „postupe odgovorno prema gradjanima Srbije“.

  U saopštenju je navedeno da su Crtini posmatrači počeli dugoročno praćenje predizbornog perioda u Srbiji, u skladu s medjunarodnim standardima za nezavisno gradjansko posmatranje izbora tri nedelje pre njihovog raspisivanja.

  Tim od 120 dugoročnih posmatrača na terenu pratio je od 11. februara sve aspekte izbornog procesa: od rada izborne administracije, komunikacije stranka sa gradjanima, funkcionerske kampanje i zloupotrebe javnih resursa do potencijalnih slučajeva potkupljivanja i pritisaka na birače.

  Crtini dugoročni posmatrači nastaviće praćenje izveštavanja medija o kampanji, kao i kampanju na društvenim mrežama, navedeno je u saopštenju.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com