Gradovi

Posrkača: Kvarovi locirani, radi se na njihovom otklanjanju

PRIJEPOLJE – Više sela u opštinama Prijepolje, Priboj i Nova Varoš ostalo je bez električne energije zbog nevremena, a prema rečima načelnika Sektora za vanredne situacije Gorana Posrkače kvarovi su locirani i sada se radi na njihovom otklanjanju.

On je podsetio da su u noći između 10. i 11. januara jaki vetrovi, koji su u pojedinim momentima i na pojedinim mestima prelazili u olujne, doneli velike probleme naručito meštanima u višim, odnosno, mestima sa većom nadmorskom visinom i to pre svega u napajanju električom energijom.

Prema njegovim rečima, u opštini Prijepolje, na desetokilovoltnom dalekovodu koji električnom energijom napaja mesne zajednice Babine, Kamena gora i Sopotnica došlo je do kvara koji je prouzrokovao ispadanje iz sistema 24 trafo stanice 10 na 04 kilovolta, a samim tim oko 400 domaćinstava nije imalo urednu isporuku struje.

„Na području opštine Nova Varoš došlo je, takođe, do kvara na dalekovodima kojima se električnom energijom napajaju mesne zajednice Akvačići i Amzići. Usled kvara na dalekovodu bez napajanja je ostalo ukupno 60 trafo stanica i oko 1.000 domaćinstava nije imalo urednu isporuku električne energije“, rekao je Posrkača.

Na području opštine Priboj su posledice bile nešto veće, istakao je on dodajući da je tamo došlo do kvarova na dalekovodima kojima se napajaju mesne zajednice Goleša, Mažići, Kalafati, Bučje i Kratovo.

Kako je naveo, bez napona je ostalo ukupno 70 trafo stanica i oko 2.000 domaćinstava nije imalo električnu energiju.

„Prema podacima kojima raspolaže odeljenje za vanredne situacije u Prijepolju ekipe sve tri elektrodistribucije su na terenu, locirani su kvarovi na desetokilovoltnim vodovima i sada se radi na otklanjanju kvarova kako na vodovima, tako i na seoskim niskonaponskim mrežama“, rekao je Posrkača.

On je ponovio da je nevreme pogodilo uglavnom naselja na većoj nadmorskoj visini u kojima su niskonaponske mreže u dosta lošijem stanju pa samim tim su i posledice gore, odnosno, mnogo više je kvarova koje je potrebno otkloniti kako bi se normalizovalo napajanje električnom energijom.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh