• Gradovi

  Poštovanje ljudskih prava sastavni deo uređene države

  BEOGRAD – Poštovanje ljudskih prava je sastavni deo moderne i uređene države i društva, izjavila je danas ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.

  Ona je u saopštenju navela da poštovanje ljudskih prava i njihovo unapređenje spada među prioritete u radu Vlade Srbije.

  „To nije samo pitanje evropskih integracija, već naša obaveza po osnovu Ustava i zakona. Srbija radi na njihovom unapređenju zbog sebe i onoga što kao društvo podržava a to su načela vladavine prava, poštovanje ljudskih i manjinskih prava i sloboda“, navela je Joksimović.Ističući da su ljudska prava zagarantovana i neotuđiva, Joksimović je navela da je u prethodnom periodu vlada učinila značajne korake unapred po tom pitanju.

  „Pokazali smo snažnu političku volju, ali i rešenost da radimo na unapređenju i podsticanju poštovanja prava čoveka i osnovnih sloboda svakog pojedinca. Kao društvo učimo da različitost po bilo kom osnovu ne sme da bude povod za diskriminaciju“, navela je ona.

  Joksimović je dodala da smo svedoci da se u svetu manjinske grupe suočavaju sa različitim oblicima nasilja i diskriminacija.

  „Srbija kao moderna država radi na unapređenju zakonodavnog okvira u ovim oblastima i njegovoj implementaciji čime je pokazala rešenost da konstantno radi na pružanju zaštite i unapređenju ljudskih prava u društvu“, zaključila je Joksimović.

  Foto Tanjug, video, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com