Gradovi

Postupak protiv Grabar Kitarović zbog sukoba interesa

ZAGREB – Hrvatska komisija za ispitivanje sukoba interesa danas je odlučila da pokrene postupak protiv predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, kojim će utvrditi da li je ona povredila načelo verodostojnosti državnog funkcionera.

Grabar-Kitarović je, kako se navodi u prijavi, uplatila naknadu od 1,17 miliona kuna (152.000 evra) za troškove svoje predsedničke kampanje uplatila HDZ-u, koji ju je i kandidovao, kako bi se kasnije taj novac uplatio u humanitarne svrhe, prenela je agencija Hina.

Komisija to ne dovodi u pitanje, ali joj je sporno to što je predsednica, kako su prenosili mediji, tokom prošle godine nekoliko meseci odlučivala kome će se taj novac uplatiti i prisustvovala uručivanju donacija.

Ona je tako, smatra Komisija, nastavila da sarađuje sa bivšom strankom, iako to ne bi smela.

Komisija će takođe pokrenuti postupak protiv ministra odbrane Ante Kotromanovića jer je privatnim avionom putovao na Mali Lošinj, a račun je platila firma koja želi da se proširi na uvalu Kovčanje koja je u vlasništvu države, pa postoji strahovanje da bi ministar mogao da se dovede u zavisan odnos prema firmi koja je to platila.

Foto Tanjug, D. Stanković

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh