• Gradovi

  Posvećeni dijalogu, ali to ne znači članstvo Kosova u UN

  BEOGRAD – Srbija ostaje posvećena dijalogu kao jedinom putu za normalizaciju odnosa sa Prištinom, ali da to ne podrazumeva odvojeno članstvo Kosova i Metohije u Ujedinjenim nacijama izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

  „Srbija ostaje posvećena dijalogu kao jedinom putu za normalizaciju odnosa sa Prištinom i rešavanje svih otvorenih pitanja. To za nas ne podrazumeva odvojeno članstvo KiM od Srbije u UN, ali to ne znači da ne treba da razgovaramo o saradnji institucija Beograda i Prištine u cilju stvaranja uslova za bolji život svih građana na KiM“, rekao je Đurić Tanjugu.

  Đurić je, komentarišući izjavu ambasadora SAD Majkla Kirbija da normalizacija odnosa Beograda i Prištine podrazumeva članstvo Kosova u UN, naveo da je poznato da Srbija na status Kosova i Metohije gleda drugačije od SAD, pa i na pitanje članstva u međunarodnim organizacijama.

  „Uz zahvalnost ambasadoru Kirbiju na dosadašnjem doprinosu razvoju odnosa naše dve države, smatram da naše odnose treba da nastavimo da jačamo kao što smo sa uspehom činili prethodnih godina – ne potencirajući razlike, već izolujući pitanja oko kojih se ne slažemo“, naveo je Đurić.

  On je istakao da Srbija ostaje posvećena dijalogu kao jedinom putu za normalizaciju odnosa sa Prištinom i rešavanje svih otvorenih pitanja.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com