• Novosti online

  Potpisan dokument Poziv na akciju usmeren na aktivnosti u vezi sa ranim razvojem deteta

  Ministri u Vladi Srbije Zoran Djordjević, Zlatibor Lončar, Slavica Djukić Dejanović i Mladen Šarčević potpisali su danas u Beogradu dokument „Poziv na akciju“, koji je usmeren na aktivnosti u vezi sa ranim razvojem deteta.

  Nakon potpisivanja, u Palati Srbija, ministarka bez portfelja zadužena za demografsku i populacionu politiku Slavica Djukić Dejanović rekla je da će dokument podstaknuti sve nadležene da učine onaj korak koji će značiti veću sigurnost za mlade žitelje Srbije.

  „Deca do 15 godina kojih ima 14,4 odsto u odnosu na ukupnu populaciju naša najveća vrednost i da moramo uslove za njihov odgoj i budući život moramo stvarati svi zajedno“, kazala je ona.

  Dodala je da je današnja aktivnost nastavak inicijative Unicefa da se posebna pažnja posveti razvoju dečijeg doba i da interes deteta u najranijem periodu bude zadatak ne samo Vlade Srbije, već i svih drugih subjekata.

  Ona je istakla da je nasilje problem čijem rešavanju moraju da doprinesu svi članovi društva.

  „To što ima nasilja ne znači da ga ranije nije bilo nego da mnogo otvorenije govorimo o ovom problemu, a ako se ne govori o problemu ne može se ni rešiti“, kazala je ona.

  Ministar za rad, socijalna i boračaka pitanja Zoran Djordjević rekao je da je država spremna da se suoči sa problemom nasilja i da ministarstva zajednički deluju ka tom cilju.

  On je kazao da ključno to da se o ovoj temi priča i izrazio uverenje da će Srbija jednog dana postati zemlja sa društvom koja će imati statističku grešku kada je u pitanju nasilje.

  „Stvaramo sistematizaciju i nov način rada u centrima za socijalni rad, koji su preventiva, nešto što se dešava kasnije, ali problem moramo da suzbijemo u korenu“, kazao je Djordjević, dodajući da je u tome posebno važno raditi sa decom.

  CELOKUPAN VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com