Gradovi

Potpisan Sporazum o saradnji Beograda i Berna

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradonačelnik Berna potpisali su sporazum o saradnji i prijateljstvu dva grada

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas je sa gradonačelnikom Berna Aleksandrom Čepetom potpisao Sporazum o saradnji i prijateljstvu dva grada kojim je predviđena saradnja u više oblasti.

Mali je nakon potpisivanja rekao da Sporazum podrazumeva saradnju u oblasti urbanog razvoja i planiranja, ekonomije, kulture, sporta, turizma.

On je poručio da nikada ne treba da prestane saradnja sa glavnim gradovima Evrope i sveta od kojih nešto može i treba da se nauči.

„Na ovaj način pokazujemo koliko je grad Beograd važan. Nama je saradnja sa glavnim gradovima regiona, Evrope i sveta veoma važna“, istakao je Mali i podsetio da su prošle godine potpisani sporazumi o saradnji sa Moskvom i Pekingom.

Gradonačelnik Beograda je ocenio da Beograd potpisivanjem sporazuma pokazuje da je glavni grad Srbije, ali i najveći politički, ekonomski i kulturni centar regiona.

Navodeći da se između Beograda i Švajcarske obavi skoro 30 letova nedeljno, on je rekao da je to veliki dokaz da postoje poslovni i turistički interesi za putovanje između dve zemlje.

„Na nama je samo da nađemo način da više sarađujemo, da budemo atraktivniji za turiste iz Švajcarske i na tome treba da radimo, a ovaj sporazum će tome sigurno i doprineti“, naglasio je Mali.

Čepet je podsetio da je ove godine – 100 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Švajcerske.

„Grad Beograd i Bern mogu mnogo toga da nauče jedan od drugog“, rekao je Čepet navodeći da Bern ima veliko iskustvo u rešavanju problema odlaganja smeća, snabdevanja vodom, a istaknut je i u oblasti turizma.

Gradonačlenik Berna se upisao i u Spomen-knjigu Grada Beograda.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh