• Gradovi

  Potpredsednik SAD čestitao Crnoj Gori učlanjenje u NATO

  Potpredsednik SAD Majk Pens je čestitao Crnoj Gori stupanje u NATO, karakterišući ga kao „istorijsko dostignuće“ i ocenio da bi u nastavku evroatlanskih integracija „od velike pomoći“ bio nastavak reformi, posebno vladavine prava, saopštila je noćas crnogorska vlade.

  Pens se kasno sinoć po srednjeevropskom vremenu u Vašingtinu sastao s crnogorskim premijerom Duškom Markovićem, pošto je Crna Gora, na svečanosti u Stejt departmentu proglašena za punopravnu članica NATO-a.

  „Vaše pridruživanje dokaz je da su vrata NATO-a otvorena“, rekao je Pens.

  Crnogorski premijer je na sastanku „posebno istakao potrebu prisustva američke politike u Evropi i pogotovo u regionu Zapadnog Balkana“, navodi se u saopštenju crnogorske vlade.

  Marković je preneo Pensu da je Crna Gora prošla „težak period suprotstavljajući se pritisku Rusije“, ali da je „uspela da se odupre i da odgovori i na te izazove“.

  On je kazao da će Crna Gora „nastaviti sa pojačanim intenzitetom da sprovodi reforme čiji su ciljevi vladavina prava, poboljšanje investicionog ambijenta i valorizacija crnogorskih potencijala“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com