Gradovi

Potrebno još pregovora o sporazumu s Britanijom

PARIZ – Neophodni su dodatni pregovori pre nego što britanski partneri u EU saglase o sporazumu u nastojanju da spreče London da napusti Uniju, izjavio je francuski zvaničnik.

Neimenovani zvaničnik je, posle razgovora britanskog premijera Dejvida Kamerona i francuskog predsednika Fransoa Olanda u Parizu, rekao da je, iako postoji „politička volja“ da se postigne sporazum, „potrebno još posla da se uradi, posebno po pitanju upravljanja ekonomijom“, preneo je AFP.

Sastanak Kamerona i Olanda održan je uoči samita šefova država i vlada EU krajem nedelje, na kojem će to pitanje biti jedna od tema.

Pregovori o doterivanju predlogu sporazuma EU sa Londonom ciji je cilj da zadrži Veliku Britaniju u Uniji ulaze u završnu fazu, a predsednik Evropskog saveta Donald Tusk ide na blic turneju u nekoliko glavnih gradova uoci samita dvadesetosmorice u Briselu.

Tusk će pokušati da ubedi najuzdržanije zemlje članice i zaključi nacrt sporazuma koji ce podneti šefovima država i vlada krajem nedelje u Briselu.

On će posetiti Pariz, Bukurešt, Atinu, Prag i Berlin.

AP Photo/Michel Euler

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh