Gradovi

Potvrđena optužnica za potkradanje robnih rezervi

BEOGRAD – Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv direktorke „Luks in agrar“ iz Krčedina Gordane Popović kojom se tereti za zloupotrebe sa robnim rezervama.

Tom odlukom odbijena je žalba Popovićkinog branioca, tako da je optužnica stupila n a pravnu snagu, rekla je danas Tanjugu portparol suda Mirjana Piljić.

Sada bi Specijalni sud trebalo da zakaže početak suđenja.

Istragu protiv Popovićeve u aprilu prošle godine pokrenulo je Tužilaštvo za organizovani kriminal. To je bila šesta po redu istraga povodom manjka robe koju je Republička Direkcija za robne rezerve poveravala na čuvanje i skladištenje.

Nakon pokretanja postupka iz tužilaštva za organizovani kriminal je saopšteno da je protiv Popovićeve policija podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je prisvojila 12.746.438 kilograma merkantilnog kukuruza i 9.417.962 kilograma merkantilne pšenice, vrednosti 490.413.387 dinara.

Na taj način je sebi i pokojnom suprugu Premilu Popoviću pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 490.413.387 dinara.

Pomenute žitarice poverila joj je Direkcija za robne rezerve na skladištenje i čuvanje od 14. oktobra 2009. do 31. maja 2013. godine, saopštilo je ranije tužilaštvo.

freeimages.com, Marcelo Gerpe

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh