• Ekonomija

  Povećaćemo subvencije, ali seljak da gleda napred

  aleksandar vučić, aleksandar vucic, vučić, vucicFoto: Mondo/ Stefan Stojanović

  Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da veruje da je politika subvencionisanja investitora jedina moguća politika.

  On je objasnio da to znaju i neke druge zemlje i da se Srbija bori za investitore sa Makedonijom i Bugarskom.

  Kada je reč o poljoprivredi Vučić je istakao da je država spremna da poveća subvencije, ali ukoliko srpski seljak počne da razmišlja „snažnije prema budućnosti“.

  „Mlekari su zadovoljni, ratari nisu. Popravićemo to, ali hajde da ne zavisimo od suše sledeće godine. Razmišljate o mašinama za navodnjavanje. Daćemo, ne kredite, već direktne pare“, rekao je Vučić i konstatovao da takvog razmišljanja nema.

  Na kritike da subvencije u poljoprivredi za domaće proizvođače kasne, dok se strancima daju za otvaranje radnih mesta, Vučić je poručio da su subvencije kasnile, ali da su isplaćene oko 29. januara i da će za proleću setvu biti isplaćene na vreme.

  „Tačno je da su subvencije manje jer nam je namera da napravimo investicioni ambijent da ljudi investirju u poljoprivredu u budućnost“, rekao je Vučić.

  On je objasnio da je država spremna da plati 600.000 dinara, ako primera radi kombajn košta milion i po, država će pokloniti do 55 odsto ukupne vrednosti.

  „Daćemo i ozbiljniji novac, ako ste spremni da investirate u poljoprivredu, a ne da živmo od toga tako što će tajkuni nakupcima, a nakupci tajkunima, pa da od 2.000- do 4.000 dinara da neko živi više. Od toga nikakve sreće nemamo“, rekao je Vučić.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com