• BG

  Poverenica: Mediji u Srbiji sve češće krše prava deteta

   

   

  Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković je danas izjavila da pojedini mediji u Srbiji sve češće izveštavaju o deci na neprimeren i senzacionalistički način, čime grubo krše njihova prava.

  Janković je sve medije pozvala da poštuju Ustаv i zаkone kada izveštavaju o dogadjajima čiji su akteri deca i dodala da ne postoji opravdanje za izveštavanje na senzacionalistički način.

  Kabinet poverenice je saopštio da se objаvljivаnjem inicijala, fotografije kuća u kojima deca stanuju, fotografija ili snimaka na kojima je moguće prepoznati dete, dovodi do povrede prava dece i mogu se ozbiljno ugroziti njihova sigurnost i trajno ostaviti štetne posledice na njihov razvoj i odrastanje.

  „Poslednjih dаnа, ali i meseci, svedoci smo da mediji sve češće objavljuju slučajeve zlostavljanja i nasilja nad decom i iznose njihove životne priče i lične ispovesti, gde se u jednom broju medijskih objava prelaze granice profesionalne etike i grubo krše prava deteta“, ocenila je poverenica.

  Janković je dodala da mediji prilikom ukazivanja na štetne pojave i tragične slučajeve moraju zaštiti prava svakog deteta, ali i svake žrtve.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com