Gradovi

Poverenik: Vlada da prinudi Srbijagas da pruži informacije

BEOGRAD – Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić uputio je danas Vladi Srbije sedam zahteva u kojima od nje traži da obezbedi izvršenje rešenja koje je poverenik doneo u postupcima protiv JP Srbijagas i kojim je naložio davanje traženih informacija od javnog značaja.

Kako se navodi na sajtu Povernika, rešenja se odnose na informacije o troškovima za reprezentaciju, o donatorstvima i sponzorstvima Srbijagasa, o plaćenim penalima, o platama, dnevnicama i drugim izdacima, ugovore o angažovanju i plaćanju spoljnih saradnika i informacije odnosno dokumentaciju u vezi sa sprovođenjem tendera.

Prethodno, pre obraćanja Vladi, Poverenik je na zahtev tražioca informacija u postupku administrativnog izvršenja u svih sedam slučajeva izrekao novčane kazne od po 200.000 dinara, odnosno ukupno 1.400.000 dinara.

Budući da ni nakon plaćanja kazni JP Srbijagas nije postupila po nalozima koji su po Zakonu obavezujući i konačni, Poverenik je zatražio od Vlade da, shodno svojoj zakonskoj obavezi, obezbedi izvršenje rešenja merama neposredne prinude, piše na sajtu.

Foto Tanjug/O.Toskić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh