• Novosti online

  Povereništvo SNS Čajetina: Stamatović uvredama Vučića skreće pažnju

   

   

  Povereništvo Srpske napredne stranke (SNS) Čajetina ocenilo je danas da predsednik „Zdrave Srbije“ Milan Stamatović „najgorim uvredama i lažima“ protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića misli da će skrenuti pažnju sa optužbe da je „kao organizator kriminalne grupe donosio brojne nezakonite odluke vezane za planska dokumenta, regulisanje namene zemljišta na Zlatiboru, falsifikovanje dokumenata, legalizacije objekata mimo zakona i mnogih drugih protivzakonitih radnji“.

  Reagujući na poziv nadležnim pravosudnim institucijama Stamatovića, koji je i predsednik opštine Čajetina da odmah pokrenu zakonske radnje protiv predsednika Vučića zbog toga što je, kako smatra, najavio predaju Kosova i Metohije i zato što otvoreno širi paniku i defetizam, povereništvo SNS Čajetina navodi da se protiv Stamatovića u Tužilaštvu za organizovani kriminal vodi postupak pod sumnjom da je kao organizator kriminalne grupe oštetio budžet Srbije u iznosu od 61 milion evra.

  „Najveći trgovac srpskom zemljom neposrednom pogodbom, patriota do poslednje prodate zlatiborske parcele, ljubitelj bezakonja, mrzitelj postupka javnih nabavki, do pre godinu dana najveći protivnik Evrope, a danas najveći evrofanatik deli lekcije“, navodi se u saopštenju povereništva SNS Čajetina.

  Ocenili su da će Stamatoviću u opozicionom Savezu za Srbiju, čije osnivanje je najavila opozicija, pripasti „posebno mesto jer je bio član svih stranaka koje će činiti taj savez“.

  „U tom novom opozicionom savezu neka potraži odgovore od svojih drugara zašto je Srbija bila pred bankrotom 2012. godine. Neka im ispriča kako su on i njegov predsednik reagovali sa dva i po saopštenja na jednostrano proglašenje nezavisnosti na teritoriji južne srpske pokrajine Kosova i Metohije. Neka se sete martovskog pogroma Srba iz južne srpske pokrajine za vreme njihove vladavine! Neka se sete prebijanja, progona Srba kao i paljenja i pljački srpskih svetinja, dok su oni pljačkali Srbiju i nisu bili obavešteni o onome na šta su bili nesposobni da reaguju kao vlast i zaštite svoj narod“, poručilo je povereništvo SNS Čajetina.

  Stamatović je ranije danas u saopštenju naveo i da je Vučić u izjavama proteklog vikenda gradjane Srbije koji preferiraju zamrznuti konflikt na Kosovu od pravnoobavezujućeg sporazuma optužio da su za rat i nazvao ih „kretenima“ i „rušiteljima sopstvene zemlje i njene budućnosti“.

  Naveo je i da predsednik Republike ne može biti pozvan na krivičnu ili drugu odgovornost za izraženo mišljenje u vršenju svoje funkcije, ali da ga ne štiti imunitet ako je zatečen u izvršenju krivičnog dela za koje je propisana kazna zatvora u trajanju dužem od pet godina i da, u tom slučaju, može biti pritvoren i bez odobrenja skupštine.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com