Novosti online

Повлачи се „марс” из продаје у већини земаља Европе

ПАРИЗ – Америчка кондиторска компанија Марс наложила је данас да се чоколадице „марс” и „сникерс”, као и слаткиши „селебрејшнс”, повуку из продаје у неколико европских земаља, пошто је у једном од производа пронађена пластика.

Осим повлачења чоколадица на тржишту Француске, Марс је исти потез најавио и за тржиште Британије, Белгије, Италије и Шпаније, након што је поменуте производе већ повукао из продаје у Немачкој и Холандији, преноси агенција Франс прес.

„Марс Чоколит спроводи добровољно повлачење производа од чоколаде „марса”, „сникерса”, милки веја” и „селебрејшнса”, након проналажења пластике у једном од производа”, наводи се у саопштењу компаније.

Опозив се односи на производе са назначеним роком трајања од 19. јуна 2016. године до 8. јануара 2017. године, наводи се у саопштењу.

„Овим опозивом бисмо желели да спречимо потрошаче који су купили један од горепоменутих производа да га конзумирају”, наводи се у саопштењу, које преноси Танјуг.

Америчка компанија производи око десет милиона чоколадица дневно у својој фабрици на западу Немачке, преноси Франс прес.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh