Gradovi

Poziv za dodelu institucionalnih grantova OCD

BEOGRAD – Regionalni centar za životnu sredinu (REC) – Kancelarija u Srbiji, objavio je poziv za dostavljanje prijava za dodelu institucionalnih grantova svim zainteresovanim organizacijama civilnog društva iz Srbije koje se bave zaštitom životne sredine i održivim razvojem.

Grantovi se dodeljuju u okviru Programa podrške civilnom društvu u Srbiji – CSOnnect, koji realizuje REC kancelarija u Srbiji, uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Program ima za cilj da osnaži civilno društvo da efikasnije, aktivnije i na rodno senzitivan način participira u procesu donošenja odluka i kreiranja politika u oblasti zaštite životne sredine, uzme aktivno učešće u procesu EU integracija Srbije, i aktivno prati sprovođenje politika na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou.

U okviru ovog trogodišnjeg programa obezbeđen je budžet od 800.000 evra za direktnu podršku institucionalnom osnaživanju organizacija civilnog društva kroz grantove podeljen u dva poziva od po 400.000 evra.

Maksimalni iznos pojedinačnog granta je 45.000 evra. Konkurs za dodelu institucionalnih grantova se sprovodi u dve faze.

U prvoj fazi sve zainteresovane organizacije se mogu prijaviti podnošenjem elektronske prijave, Izjave o zainteresovanosti.

Druga faza konkursa započinje izborom užeg kruga organizacija koje će biti pozvane da podnesu kompletne aplikacije.

Rok za podnošenje Izjave o zainteresovanosti (na srpskom i engleskom jeziku) je 14.mart.

Na linku http://serbia.rec.org/news/19/23/Institucionalni-grantovi-za-organizacije-civilnog-drustva.html mogu se naći sve potrebne informacije i preuzeti konkursna dokumentacija, dodaje se u saopštenju Regionalnog centra.

Foto Tanjug/O.Toskić, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh