Gradovi

Predsednici opština Zemun i Voždovac podneli ostavke

BEOGRAD – Predsednici opština Zemun i Voždovac podneli su ostavke, pa će izbori na proleće biti održani u svih 17 beogradskih opština, izjavio je danas šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Aleksandar Jovičić.

Oni su odluke o ostavci doneli samostalno, rekao je Jovičić za B92.

„Svakako imamo redovne lokalne izbore, oni su samostalno doneli odluku da, ako već imamo lokalne izbore u 15 opština, i oni idu na izbore, jer žele da stave svoj rad da ga građani ocene, vide da li imaju legitimitet, i da li građani žele da oni i dalje predstavljaju te opštine ili da to bude neka druga stranka“, rekao je Jovičić.

U preostalih 15 opština na teritoriji Grada Beograda biće održani redovni lokalni izbori.

„Na izbore se ide u 17 beogradskih opština i to jeste preispitivanje volje da li građani podržavaju politiku SNS u Beogradu ili ne, a konkretno se o gradskim izborima još nije razgovaralo na najvišim organima stranke, ali očekujemo odgovor i po tom pitanju“, rekao je Jovičić.

Nakon što su predsednici opštine Zemun Dejan Matić i Voždovac Aleksandar Savić podneli ostavke, predsednik Skupštine grada može da raspiše vanredne izbore i u te dve opštine. Izbori u te dve beogadske opštine održani su 2013. godine.

Foto Tanjug, Z. Žestić/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh