Gradovi

Predsednik i premijer o bezbednosnoj i političkoj stiuaciji

BEOGRAD – Predsednik i premijer Srbije, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, razgovarali su, iza zatvorenih vrata, o bezbednosnoj i političkoj situaciji u Srbiji, potvrđeno je Tanjugu u Kabinetu predsednika Republike.

Sastanak se odigrao u petak, u Kabinetu premijera u Nemanjinoj 11, kako je pisao i Blic, pozivajući se na nezvanična saznanja.

„Teme razgovora bile su bezbednosne pretnje i politička situaciju u Srbiji, s tim u vezi“, rečeno je Tanjugu u Nikolićevom Kabinetu.

Druge detalje nisu želeli da iznesu, a predsednik Nikolić je, u intervjuu, koji je Kurir juče objavio, izjavio da su razgovarali o stanju u službama bezbednosti.

Nikolić ističe da Vučića niko iz službi bezbednosti nije ranije obavestio da se nešto priprema, te smatra da je neophodno da se zna da li u tim službama postoje strani agenti, koji rade za druge službe.

On je rekao da je sada, posle pronalaska oružja u blizini porodične kuće Vučića, na službama bezbednosti da kažu o čemu se radi,

„Ili da kažu da nisu sposobni da kažu o čemu se radi. Druge nema“, smatra Nikolić.

O tome je, kako je rekao, razgovarao i sa premijerom, s kojim će ponovo, najavio je, razgovarati na tu temu posle 12. novembra, kad se obojica vrate s puta.

Nikolić je takođe istakao da je zabrinut za život premijera Srbije Aleksandra Vučića koga su, kako je ocenio, mogli da ga ubiju kao njegovog prethodnika Zorana Đinđića.

Vučić, naglasio je, ne sme da bude sklonjen.

„Ne samo na taj najbrutaliniji način već nikako. Od njega trenutno zavisi sudbina Vlade, koju izvanredno vodi….Ovo što je moglo da se desi Aleksandru Vučiću, to u Srbiji nikad ne sme da se desi. A moglo je da mu se desi da ga ubiju kao Đinđića!“, upozorio je Nikolić.

Vučić posle ovih zbivanja, inače, nije tražio dodatno obezbeđenje.

Nadležne bezbednosne službe se nisu oglašavale.

Koliko je poznato, u toku je istraga slučaja oružja u Jajincima, a ministar unutrašnjih poslova je ranije saopštio da su pronađeni DNK tragovi dve, tri osobe, da deo oružja potiče sa ratišta u Hrvatskoj i BiH, da je utvrđeno da se na prostoru oko porodične kuće Vučića kretalo 97 bezbednosno interesantnih osoba, te da je 37 saslušano.

Posle toga, nikakvih informacija nije bilo, osim različitih spekulacija ko stoji iza svega i ko je zakazao u blagovremenom otkrivanju svih bezbednosnih pretnji.

Foto Tanjug/ Z.Žestić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh