• Gradovi

  Predsednik NUNS-a: Neprimeren pritisak, šta će biti kada Stefanoviću otvore doktorat

  Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Slaviša Lekić, na molbu agencije Beta da prokomentariše odluku suda da NIN nije kriv za tekst u vezi Nebojše Stefanovića i Savamale, je danas kratko rekao da misli da je to neprimeren pritisak na ministra policije.

  „Mislim da je to neprimereni pritisak na ministra unutrašnjih poslova, šta li će se tek desiti kada mu sutra otvore doktorat“, rekao je Lekić.

  Apelacioni sud u Beogradu ranije danas je objavio da je preinačio prvostepenu presudu Višeg suda kojom je NIN bio obavezan da isplati Stefanoviću 300.000 dinara zbog povrede ugleda i časti u tekstu „Nebojša Stefanović: Glavni fantom iz Savamale“.

  Ministar je na sudjenju rekao da su mu povredjeni profesionalni i lični ugled i čast, dok su Sandra Petrušić i Milan Ćulibrk iz NIN-a rekli da nijednom rečju u tekstu nisu tvrdili da je Stefanović rušio objekte u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, već su govorili o njegovoj političkoj odgovornosti kao personifikaciji prvog čoveka policije.

  Objekti u Savamali su srušeni bagerima u noći izmedju 24. i 25. aprila, a ljudi pod maskama su zaustavljali i maltretirali gradjane, koji su to zlostavljanje prijavljivali policiji, ali ona nije reagovala.

  Iz izveštaja zaštitnika gradjana o postupanju policije u toj noći, vidi se da je policiji „iz vrha“ naredjeno da ne reaguje.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com