Gradovi

Predstava „Duh koji hoda“ u JDP-u

BEOGRAD – Predstava „Duh koji hoda (Prometejev put)“ Dejana Dukovskog u režiji Aleksandra Popovskog gostuje 13. februara na Sceni „Ljuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

U predstavi, koja je koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture, igraju Nenad Pećinar, Dušan Jakišić, Milorad Kapor, Igor Pavlović, Strahinja Bojović, Radoje Čupić, Jovana Stipić, Gordana Đurđević Dimić, Višnja Obradović, Danica Grubački.

„Duh koji hoda (Prometejev put)“ premijerno je izveden na sceni Srpskog narodnog pozorišta 15. septembra prošle godine.

Osnovna ideja reditelja nastala je iz potrebe da razjasni kako individualac može da deluje u svetu koji smo stvorili proteklih 15 godina, navedeno je u saopštenju JDP-a.

„Dukovski ima uzbudljivu, neobičnu i jedinstvenu dramsku rečenicu. Krenuli smo od ideje, problema i pitanja – Kako živeti u ovakvo vreme? Gde smo mi kao umetnici u svemu tome“, rekao je Popovski.

Kritičar Teofil Pančić prikaz predstave u listu „Vreme“ počinje rečima: „Izvanredan novi komad Dukovskog, koji je Popovski besprekorno postavio, s inspirisanim ansamblom SNP bez slabog mesta: da je bolje, ne bi valjalo“.

Komad je prevela Vera Vasilić, autor muzike je Bariš Manisa, a songova Srđan Stojanović.

Scenografi su Tadžiser Sevinć i Saša Senković, kostimograf Marina Sremac, a scenski pokret potpisuje Ista Stepanov.

Predstava će biti titlovana na engleski jezik.

Foto Tanjug, video/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh