Gradovi

Predstavnici Grada apelovali na vozače da budu pažljiviji

Predstavnici Grada Beograda posetili su danas Petu beogradsku gimnaziju, ispred koje su juče povređene dve učenice kada je na njih naleteo auto, i apelovali na vozače da budu pažljiviji u saobraćaju, naročito u blizini škola.

BEOGRAD – Predstavnici Grada Beograda posetili su danas Petu beogradsku gimnaziju, ispred koje su juče povređene dve učenice kada je na njih naleteo auto, i apelovali na vozače da budu pažljiviji u saobraćaju, naročito u blizini škola.

Istakavši da je važno da se nivo bezbednosti u zonama osnovih škola podigne na viši nivo, gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović je podsetio da se od 2014. godine realizuje projekat „Zona škole“ u okviru koga je 110 osnovnih škola na teritoriji grada Beograda potpuno pokriveno horizontalnom i vertikalnom sigalizacijom.

Kako je rekao, plan je da se sa tom praksom nastavi i da svih 250 osnovnih škola na teritoriji Beograda bude obuhvaćeno tim projektom.

„Tu se nećemo zaustaviti, i srednje škole su naš fokus, ali kad gledamo ugrožene kategorije ipak su deca u osnovnim školama ugroženija kategorija i zato je naš fokus na tom uzrastu školske dece“, rekao je Rafailović.

U projekat „Zona škole“ biće uključena i Peta beogradska gimnazija, odnosno ulica Ilije Garašanina u kojoj se ta škola nalazi, najavio je Rafailović.

„To podrazumeva uspostavljanje određene horizontalne i vertikalne signalizacije, zone usporenog saobraćaja i svega onoga što prati realizaciju jednog takvog projekta“, objasnio je on i apelovao na građane da budu pažljiviji u saobraćaju, a pogotovo u onim delovima grada gde se nalaze škole.

„Svakom od nas može da se desi da pogrešimo u saobraćaju, ne treba da dopustimo takve greške. Molim sve da budu pažljiviji i da posebno obrate pažnju kada su u blizini škola“, poručio je Rafailović.

Direktor Pete beogradske gimnazije Milić Savić je rekao da je najvažnije da su učenice te škole, koje su juče povređene, dobro i da su danas došle u školu.

Petu beogradsku gimnaziju posetila je i članica Gradskog veća Tanja Popović koja je takođe apelovala na vozače da budu pažljiviji u saobraćaju i da uspore u blizini škola.

Foto Tanjug, M. Đoković

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh